Erdoğan ja Putin tahavad Süürias võimalikult kiiresti relvarahu (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan ja Vene president Vladimir Putin möödunud nädalavahetusel G20 kohtumisel Hiinas.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan ja Vene president Vladimir Putin möödunud nädalavahetusel G20 kohtumisel Hiinas. Foto: SCANPIX

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan ja Vene president Vladimir Putin jõudsid neljapäeval telefonivestluses üksmeelele võimalikult peatses relvarahu vajaduses Süürias, vahendas riigimeedia.

Ankara loodab relvarahu jõustamist Süüria põhjaosa peamisel lahingutandril Aleppo linnas esmaspäeval algavaks islamipühaks Eid al-Adha.

Erdoğan ütles Putinile, et Aleppo relvarahus niipea kui võimalik kokkuleppele jõudmine on esmatähtis, vahendas ametlik uudisteagentuur Anadolu.

Liidrid leppisid kokku hoogustada selle eesmärgi nimel jõupingutusi, lisas Anadolu.

Türgi ja Venemaa toetavad Süüria konfliktis vastaspooli. Moskva on kindlalt Süüria presidendi Bashar al-Assadi selja taga ning Türgi toetab Assadi-vastaseid ülestõusnuid.

Türgi liider kohtus Hiinas G-20 tippkohtumisel eraldi nii Putini kui ka USA presidendi Barack Obamaga, öeldes neile mõlemale, et Aleppo relvarahus kokkuleppimine on elutähtis.

Venemaa ja USA peavad kõnelusi Süüria relvarahu üle osana laiemast kokkuleppest, mis hõlmaks ka humanitaarabi ligipääsu ning sõjategevuse koordineerimist äärmusrühmituste vastu.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles