Prantsuse võimud võtsid kolm naist kinni, kes plaanisid rünnakuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariisi Jumalaema kiriku kuulus veesüliti.
Pariisi Jumalaema kiriku kuulus veesüliti. Foto: SCANPIX

Prantsuse politsei arreteeris kolm naissoost isikut, kes väidetavalt kavatsesid rünnaku korraldada. Vahistamised on seotud juhtumiga, kus sel nädalal avastasid võimud Pariisist auto, kus oli kuus gaasiballooni.

Eile õhtul vahi alla võetud naised on 39-, 23- ja 19-aastased ning Prantsuse siseministri Bernard Cazeneuve'i teatel plaanisid nad uusi vägivallategusid, kirjutab uudisteagentuur AFP.

Üks naine sai vahistamise käigus kuulihaava, tegemist oli autoomaniku tütrega, kes on uurimisele lähedale seisva allika teatel vandunud äärmusühendusele Islamiriik (ISIS) truudust. Lisaks sai vahistamise käigus noahaava üks politseinik.

Pariisi lähistel asuva Boussy-Saint-Antoine'i linna elaniku sõnul nägi ta kolmikut enne vahistamist, ning naised tundusid talle ärevil, vaadates kogu aeg enda ümber ringi. Kui võimud neile lähenesid, haaras üks naistest noa ja pussitas politseinikku kõhtu.

Gaasiballoone täis auto tõttu on Prantsuse politseinikud vahi alla võtnud juba kaks meest ja nende tüdruksõbrad. Sõiduk oli pargitud Pariisi kuulsa Jumalaema kiriku lähistele.

Esimene paar, 34-aastane mees ja 29-aastane naine, on teisipäevast saadik vahi all ning julgeolekuteenistustele on nende sidemed islamiäärmuslastega juba varasemast ajast teada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles