Putin vabastas kriitikatulva alla sattunud lasteombudsmani ametist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: AP/Scanpix

Vene president Vladimir Putin allkirjastas määruse laste õiguste ombudsmani Pavel Astahhovi ametist vabastamise kohta, edastas täna Kremli pressiteenistus reedel.

Määruses seisis, et president rahuldas laste õiguste ombudsmani lahkumisavalduse.

Astahhovi võimaliku vallandamise üle spekuleeriti juba mitu kuud pärast seda, kui Põhja-Venemaal uppus juunis suvelaagris 15 last.

Ombudsman ütles toona, et ümberläinud paadiga sõitnud lastel ei olnud päästeveste, ja küsis ühelt eluga pääsenud lapselt: «Kuidas ujumine läks?».

Juhtum ja Astahhovi kommentaar sellele vallandas üldsuse viha ja internetipetitsioon tema vallandamise nõudega kogus ligi 160 000 allkirja.

Astahhovi määras laste õiguste ombudsmaniks 2009. aasta 30. detsembril toonane president Dmitri Medvedev. Astahhov toetas 2013. aastal seadust, mis keelas ameeriklastel Vene laste adopteerimise.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov ütles Vene uudisteagentuuridele, et Astahhovi asemele määratakse laste heategevusfondi juht Anna Kuznetsova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles