Tšehhi president: Krimmi ei saa Ukrainale tagasi anda (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhi president Miloš Zeman.
Tšehhi president Miloš Zeman. Foto: SCANPIX

Ukraina ei saa kunagi Krimmi tagasi, kuigi Venemaa sai poolsaare endale annekteerimisega, ütles Tšehhi riigipea Miloš Zeman.

Venemaa käigule vastasid Euroopa Liit ja USA Moskvale saktsioonide kehtestamisega. Zeman on varem välja öelnud, et ei toeta ELi sanktsioone ning esinenud tihti venesõbralike arvamustega, kirjutab uudisteagentuur Reuters.

«Annektsioon tähendab rahvusvaheliste kokkulepete rikkumist ja kahtlemata rikuti Ukraina territoriaalset terviklikkust puudutavaid leppeid,» vastas Zeman lugeja küsimusele, mille avaldas lehekülg www.parlamentnilisty.cz.

«Teisalt nõustun teiega, et [Nikita] Hruštšov tegi uskumatult tobeda teo ja maailma poliitikud tunnistavad täna, et Krimmi ei saa Ukrainale tagasi anda,» jätkas Zeman.

Hruštšov kinkis Krimmi Nõukogude Liidu osaks olnud Ukrainale 1954. aastal.

Tšehhi president oli ka ainus lääneriikide juht, kes osales mullu mais Moskvas Teise Maailmasõja lõpu pidustustusel. Tšehhi valitsus, millel on riigi välispoliitiliste otsuste tegemisel põhiline sõnaõigus, on väljendanud ELi sanktsioonidele toetust.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles