Kohalik vaade: Kataloonia probleem teeb mu väga kurvaks (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullusel 11. septembril toodi Barcelonas välja hiiglaslik iseseisvuslaste tähelipp ehk estelada.
Mullusel 11. septembril toodi Barcelonas välja hiiglaslik iseseisvuslaste tähelipp ehk estelada. Foto: Reuters/ScanPix

Taas algab Hispaania kooliaasta meie pea kohal tiirleva Kataloonia-probleemiga. Katalaanide rahvuspäeva diada lähedus muudab Kataloonia nõudmised valjemaks ja elavdab iseseisvusdebatti.

Tänavuse seisu teeb aga eriliseks asjaolu, et keskvalitsuse moodustamine on ikka veel pooleli. Sestap on Kataloonia küsimus võetud valitsuskõneluste teemaks. Parteide seisukohad on selles küsimuses selged.

Rahvaerakond ja Ciudadanos on katalaanide iseseisvumise ja kõigi sellega seotud protsesside vastu, sest see on põhiseadusvastane ning läheb vastuollu riigi suveräänsuse ja kõigi hispaanlaste, nende seas katalaanide huvidega. Sotsialistid pooldavat kolmandat teed: teha Hispaaniast föderaalriik ning anda Katalooniale haridust, tervishoiuteenuseid ja keelt puudutavad privileegid. Podemos on väljendanud toetust Kataloonias iseseisvusreferendumile.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles