Ametnikud: Pariisis terroriakti kavandanud naine oli ISISe liige

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse sõdur Pariisi Jumalaema kiriku juures.
Prantsuse sõdur Pariisi Jumalaema kiriku juures. Foto: SCANPIX

Pariisi Jumalaema kiriku lähistele pargitud gaasiballoone täis auto asjus vahistatud 19-aastane naine Ines Madan oli vandunud truudust äärmusrühmitusele ISIS, teatasid Prantsuse ametnikud täna.

Prantsuse president François Hollande sõnas pärast Madani ning kahe teise naise vahistamist, et julgeolekujõud on kõrvaldanud terroriraku.

Politsei vahistas Madani ning tema kaasosalised Pariisi äärelinnas eile. Naine osutas Boussy-Saint-Antoine'is aset leidnud vahistamisel vastupanu ja politsei kasutas tulirelva. Naine sai haavata, kuid esialgsetel andmetel pole tema elu ohus. Vahistamise käigus sai üks politseiametnik noahaava. Kinni peeti veel kaks naist.

Pühapäeval avastati Jumalaema kirikust mõnesaja meetri kaugusele pargitud gaasiballoone täis Peugeot 607. Ines Madani on auto omaniku tütar.

Prantsuse siseministri Bernard Cazeneuve sõnul olid naised valmistamas lähiajal ette uusi, vägivaldseid tegusid. «Nad on äärmuslastest fanaatikud,» tõdes minister.

Politsei leidis Madani valdusest ISISele adresseeritud kirja, kus ta vandus rühmitusele truudust. Vahi alla võeti veel neli inimest.

Prantsuse luureülem Patrick Calvar väljendas juulikuus kartust, et eelmisel aastal Pariisis kaks rünnakulainet korraldanud islamistid püüavad oma võimekust suurendada ja võtta kasutusele autosse jäetavad pommid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles