Iisraeli sõjalennukid ründasid piiriülese tule järel Süüria suurtükke

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli armee tankid Golani kõrgustikul.
Iisraeli armee tankid Golani kõrgustikul. Foto: JALAA MAREY/AFP/Scanpix

Iisraeli sõjalennukid ründasid täna Süüria sõjaväe positsioone, reageerides naaberriigist lähtunud tulele juudiriigi aladele Golani kõrgendikel, ütles sõjavägi.

Iisraeli sõjalennukid ründasid Süüria režiimivägede suurtükipositsioone vastuseks Golani põhjaossa langenud mürsule, mis ei tekitanud vigastusi ega purustusi, seisis Iisraeli armee avalduses.

«Süüria valitsus kannab vastutust selle Iisraeli suveräänsuse jultunud rikkumise eest. Iisraeli kaitsejõud jätkavad tegutsemist Iisraeli ja selle tsiviilisikute kaitseks,» nähtus avaldusest.

Sõjaväe pressiesindaja sõnul on mürsu näol ilmselt tegemist Süüria sõja tahtmatu ülekandumisega.

Tänane vahejuhtum on kolmas taoline intsident viimase kuue päeva jooksul.

Juudiriik on üritanud viis ja pool aastat kestnud Süüria sõjast eemale jääda, ehkki on aeg-ajalt pommitanud Liibanoni šiialiikumisele mõeldud relvakonvoisid Süürias.

Iisrael peab kõigi Süüria territooriumilt lähtuvate rünnakute eest vastutavaks Damaskust.

Iisrael hõivas Süürialt Golani kõrgendikel 1200 ruutkilomeetri suuruse ala 1967. aasta Kuuepäevases sõjas. Iisrael kuulutas need oma valdusteks 1981. aastal, kuid rahvusvaheline kogukond seda ei tunnusta. ÜRO julgeolekunõukogu tunnistas sama aasta 17. detsembri otsusega anneksiooni kehtetuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles