Clinton nimetas Trumpi toetajaid «taunitavate kambaks»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton  täna lesbi-, gei- ja transseksuaalide (LGBT) kogukonna liikmetele esinemas.
Hillary Clinton täna lesbi-, gei- ja transseksuaalide (LGBT) kogukonna liikmetele esinemas. Foto: SCANPIX

USA demokraatide presidendikandidaat Hillary Clinton nimetas reede õhtul rivaal Donald Trumpi toetajaid taunitavate isikute kambaks.

«Kui olla jõhkralt üldistav, võiksite panna pooled Trumpi toetajad sinna, mida ma nimetan taunitavate korviks,» ütles Clinton reede õhtul kampaaniaüritusel New Yorgis.

«Rassistlikud, seksistlikud, homo-, kseno või islamofoobsed - kuidas soovite. Kahjuks on sellised inimesed olemas ja tema on neid inspireerinud,» sõnas endine esileedi.

Clinton ütles lesbi-, gei- ja transseksuaalide (LGBT) kogukonna liikmetele esinedes, et need inimesed on «parandamatud, aga õnneks ei ole nad Ameerika».

Trump vastas Clintoni rünnakule laupäeval Twitteris. «Wow, Hillary Clinton solvas minu toetajaid, miljoneid imetlusväärseid, töökaid inimesi. Ma arvan, et see maksab talle valimispäeval kätte,» kirjutas vabariiklane.

Clinton ütles samal üritusel, et teised Trumpi toetajad on inimesed, kes tunnevad, et valitsus ja majandus on neid alt vedanud, ja tahavad meeleheitlikult muutusi.

«Neid inimesi peame me mõistma ja näitama nende suhtes üles empaatiat,» ütles eksvälisminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles