Süürias hukkus õhurünnakutes vähemalt 45 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
10. septembri õhurünnaku ohvrid Süürias.
10. septembri õhurünnaku ohvrid Süürias. Foto: SCANPIX

Süüria loodeosas Idlibis ja Aleppo ümbruses sai laupäeval õhurünnakutes surma 45 ja vigastada kümneid inimesi, teatasid inimõiguslased.

Vabaühenduse Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus teatel sai Idlibi peamise turu juures korraldatud õhurünnakutes surma 25 inimest. Hiljem teatati uutest õhulöökidest Aleppo ümbruses.

Kohalike koordinatsioonikomiteede (LCC) sõnul andsid õhulöögid Vene hävitajad.

Süüria riigimeedia teatel tulistasid ülestõusnud valitsusvägede käes olevaid Aleppo linnajagusid suurtükkidest, tappes ühe ja vigastades veel mitut inimest.

USA ja Venemaa jõudsid reedel kokkuleppele Süüria relvarahus, mis jõustub esmaspäeval, moslemite püha Eid al-Adha esimesel päeval.

Kui relvarahu nädala vastu peab, järgnevad kahe riigi koordineeritud rünnakud Al-Nusra Rinde (Fateh al-Sham) mässulistele ja äärmusrühmitusele Islamiriik.

Leppe jõustumiseks peab Moskva veenma Süüria valitsusvägesid peatama õhurünnakuid ülestõusnute käes olevatele aladele.

Washington omakorda peab survestama opositsioonirühmitusi Fateh al-Shami rindest ja teistest pühasõdalastest lahku lööma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles