Türgi võimud teatasid mõrvavandenõu nurjamisest võimupartei aseesimehe vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õigluse ja Arengu Partei (AKP) aseesimees Mehdi Eker
Õigluse ja Arengu Partei (AKP) aseesimees Mehdi Eker Foto: SCANPIX

Türgi võimud teatasid laupäeval, et nurjasid vandenõu võimupartei aseesimehe õhkulaskmiseks sadade kilode lõhkeainega, mis olid maetud kalmistule koha lähedale, kus puhkavad tippametniku lähedased.

Türgi kaguosa Diyarbakiri linna võimud teatasid 640 kilo lõhkeaine leidmisest Bismili piirkonnas asuvas surnuaias paigast, mis asub valitseva Õigluse ja Arengu Partei (AKP) aseesimehe Mehdi Ekeri ema haua lähistel.

Väidetavalt oli Ekeril plaanis külastada Eid al-Adha islamipüha saabumisega seoses pühapäeval kalmistut, et mälestada lahkunud lähedasi.

«Meie hinnangul kavandati tapmiskatset tema iga-aastasele hauakülastusele,» lausus anonüümsust palunud Türgi ametnik.

Endine põllumajandusminister Eker, kes on Diyarbakiri piirkonnast pärit, on AKP eliidi seas üks prominentsemaid kurdi vähemuse liikmeid.

AKP aseesimees ütles telekanalile NTV, et on külastanud kalmistut 30 aastat järjepanu ja vähemalt 100 inimest plaanis temaga pühapäeva liituda.

«See oli suure veresauna korraldamise plaan. See ei olnud ühe inimese vastu suunatud tapmiskatse. Koos minuga oleks sihikule võetud üle 100 inimese,» ütles Eker, lisades, et kavatseb pühapäeval kõigest hoolimata surnuaeda külastada.

Keelustatud Kurdistani Töölispartei (PKK) korraldab Diyarbaki piirkonnas Türgi julgeolekujõudude vastu regulaarselt rünnakuid, ent Ekeri mõrvavandenõu sepitseja pole teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles