Bangladeshis tapeti islamistide rühmituse juhtivliige

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bangladeshi eriüksus vahistas augustis teiste seas neli islamiäärmuslaste rühmitusse Jamatul Mujahideen Bangladesh (JMB) kuuluvat naist.
Bangladeshi eriüksus vahistas augustis teiste seas neli islamiäärmuslaste rühmitusse Jamatul Mujahideen Bangladesh (JMB) kuuluvat naist. Foto: Palash Khan/Palash Khan/Sipa USA

Bangladeshi politsei teatas laupäeval, et lasi maha islamistide äärmusrühmituse Jamayetul Mujahideen Bangladesh (JMB) juhtivliikme, keda kahtlustati muu hulgas terrorirünnakus kohvikule, kus sai surma 22 inimest.

"Dhakas asuvas Azimpuri linnajaos avasid islamistid haarangu ajal tule korrakaitsjate pihta. Julgeolekutöötajad avasid vastutule, milles sai surma üks islamiäärmuslane ja haavata kolm rühmitusse kuuluvat naist," täpsustas asepolitseiülem Mohammad Ibrahim.

Terrorismivastase eriüksuse ohvitseri Sanwar Hossaini sõnul tuvastati hiljem, et surma saanud mees oli terrorirühmituse endise juhi Tamim Chowdhury asetäitja Abdul Karim.

Kanada kodanikust Chowdhury lasti tulevahetuses politseinikega maha möödunud kuul.

Bangladeshi võimud hukkasid eelmisel nädalavahetusel riigi suurima islamistliku erakonna liidri ja rahastaja Mir Quasem Ali. Magnaat Ali oli erakonna Jamaat-e-Islami juht ja peamine rahastaja.

Alates 2013. aastast on Bangladeshis sõjaroima eest surma mõistetud viis opositsioonijuhti, kellest neli olid islamistid. Nemad poodi mõned päevad pärast seda, kui ülemkohus lükkas nende apellatsioonikaebuse tagasi.

USA välisminister John Kerry ütles augusti lõpul, et Ühendriikidel on tõendeid äärmusrühmituse Islamiriik (IS) seotusest Bangladeshis korraldatud terrorirünnakutega.

Bangladeshi peaminister Sheikh Hasina valitsus oli varem korduvalt eitanud IS-i kohalolekut Bangladeshis ja süüdistanud rünnakutes kohalikke terrorirühmitusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles