Clinton vabandas Trumpi toetajate halvustamise pärast (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trumpi toetajad Phoenixis.
Donald Trumpi toetajad Phoenixis. Foto: DAVID CRUZ/AFP

USA demokraatide presidendikandidaat Hillary Clinton vabandas eile oma rivaali Donald Trumpi toetajate halvustamise pärast.

Clinton nimetas reedeõhtuses kõnes Trumpi toetajaid muu hulgas taunitavate isikute kambaks.

«Kui olla jõhkralt üldistav, võiksite panna pooled Trumpi toetajad sellesse, mida ma nimetan taunitavate korviks,» ütles Clinton kampaaniaüritusel New Yorgis. Clinton ütles samal üritusel, et teised Trumpi toetajad on inimesed, kes tunnevad, et valitsus ja majandus on neid alt vedanud ning tahavad meeleheitlikult muutusi.

Trump rõõmustas Clintoni väljaütlemise peale ilmselgelt ja märkis sotsiaalmeedias, et seda peavad inimesed valimispäeval kindlasti meeles.

«Vau, Hillary Clinton solvas minu toetajaid, miljoneid imetlusväärseid, töökaid inimesi. Ma arvan, et see maksab talle valimispäeval kätte,» kirjutas vabariiklane.

Clinton möönis päev hiljem, et taoline üldistamine oli kohatu, sest enamik neist on tõepoolest töökad ja austusväärsed ameeriklased.

Clinton ja Trump nimetasid sel nädalal teineteist ka ohtlikuks USA julgeolekule ning vahetasid muid samalaadseid armastusväärsusi.

Trumpi toetus oli viimases CNN/ORC poolt korraldatud arvamusuuringus 45 protsenti ja Clintonil 43 protsenti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles