Valls: Prantsusmaal on islamistide mõju all ligi 15 000 inimest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse sõdurid patrullivad Louvre'i juures Pariisis. Terrorirünnakute oht on Prantsusmaal endiselt reaalne
Prantsuse sõdurid patrullivad Louvre'i juures Pariisis. Terrorirünnakute oht on Prantsusmaal endiselt reaalne Foto: SCANPIX

Prantsusmaal on islamiäärmuslaste mõju all ligi 15 000 inimest ning seetõttu on nad eriteenistuste jälgimise all, ütles peaminister Manuel Valls pühapäeval.

«Võib öelda, et meil on umbes 15 000 inimest, keda jälgitakse, kuna need inimesed on radikaliseerumise protsessis,» sõnas ta raadiojaama Europe-1 usutluses.

Varem on Prantsuse võimud rääkinud umbes 10 000 potentsiaalselt ohtlikust isikust.

Valls ütles, et praegu on Süürias ja Iraagis äärmusrühmituse Islamiriik ja teiste terroriorganisatsioonide ridades võitlemas umbes 700 Prantsuse kodanikku, nende seas 275 naist ja mõnikümmend alaealist.

Peaminister rõhutas, et terrorirünnakute oht on Prantsusmaal endiselt reaalne.

«Eriteenistused, politsei, sandarmid tegelevad iga päev terroriaktide ärahoidmisega, likvideerivad iraagi-süüria rakukesi,» ütles ta. «Sel nädalal hoiti ära kaks terroriakti.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles