Galerii: Kataloonia rahvuslased avaldasid massiliselt meelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile tuli Barcelonas ja teistes linnades üle Kataloonia rahvuspäeva puhul tänavatele üle 800 000 inimese, et avaldada meelt riigist lahku lüüa soovivate rahvuslaste toetuseks.

Ligi 540 000 inimest kogunes piirkonna pealinnas Barcelonas, ülejäänud teistes regiooni linnades. Võrreldes eelmise aasta üritusega – mil osalejaid oli ligi 1,4 miljonit – oli tänavune aga väiksem.

2014. aasta novembris peetud mitteametliku referendumi järgi soovib 80 protsenti Kataloonia elanikest iseseisvust. Hispaania keskvõimud pole ideest vaimustuses – 7,5-miljonilise elanikkonnaga regioon moodustab 16 protsenti riigi rahvaarvust ning annab peaaegu 19 protsenti rahvuslikust kogutoodangust.

«Peame liikuma lõpptulemuse poole, me ei saa enam kauem oodata,» rääkis AFP-le 58-aastane kontoritöötaja Xavier Borras, kes plaanis osaleda meeleavaldusel koos oma sõbraga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles