Prantsusmaa arreteeris teismelise terroris kahtlustatava

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik Pariisi tänaval valvamas.
Politseinik Pariisi tänaval valvamas. Foto: AP/Scanpix

Pariisi politsei võttis vahi alla 15-aastase poisi, keda kahtlustatakse plaanis korraldada lähitulevikus vägivaldne terroriakt. Tegu on teise viimase nädala jooksul avastatud terroristliku Islamiriigiga (ISIS) seotud vandenõuga.

Anonüümsed kohtuallikad väitsid, et poiss viibis koduarestis alates eelmise aasta novembrikuu rünnakutest Pariisis – nimetamata samas konkreetset põhjust. Ühe allika sõnul plaanis kahtlusalune reageerida Süüriast tulnud üleskutsetele korraldada rünnakuid.

Uurijad üritavad saada selgust ka Rashid K. nimelise prantslasest ISISe liikmest islamisti suhtes, kes on korduvalt kutsunud prantslasi üles terrorit planeerima. «Naised ja õed, minge ja rünnake. Kus on vennad?» tsiteeris Rashidi pöördumist Le Monde.

Eelmisel pühapäeval avastati Pariisis Jumalaema katedraali lähedalt gaasiballoonidega laetud auto, mida ISIS plaanis kasutada raudteejaama ründamiseks. Kinni võeti seitse inimest, nende seas neli naist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles