Assad lubas tagasi vallutada kogu Süüria territooriumi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria president Bashar al-Assad.
Süüria president Bashar al-Assad. Foto: AFP/SCANPIX

Süüria president Bashar al-Assad lubas täna paar tundi enne relvarahu algust vallutada terroristidelt tagasi kogu Süüria territooriumi.

Assad ütles endisest ülestõusnute kantsis Darayas, et Süüria riik on suhtub otsustavalt kõigi alade terroristidelt tagasivõtmisse, vahendas riigimeedia.

«Relvajõud jätkavad oma tööd, järeleandmatult ja kõhklusteta, sõltumata sise- või välisoludest,» ütles riigipea.

USA ja Venemaa jõudsid reedel kokkuleppele Süüria relvarahus, mis jõustub täna, moslemite püha Eid al-Adha esimese päeva päikeseloojangul. Kui relvarahu nädala vastu peab, järgnevad kahe riigi koordineeritud rünnakud Fateh al-Shami Rinde (endise nimega Al-Nusra Rinne) mässulistele ja äärmusrühmitusele ISIS.

FOTO: AFP/Scanpix
FOTO: AFP/Scanpix Foto: -/AFP

Assad külastas täna Darayat, mille režiimiväed hiljuti ülestõusnutega saavutatud kokkuleppe alusel hõivasid. Augusti lõpus evakueeriti linnast viimased ülestõusnud ja elanikud.

FOTO: AFP/Scanpix
FOTO: AFP/Scanpix Foto: -/AFP

President osales koos hulga valitseva Baathi partei kõrgete liikmete, mitme ministri ja parlamendisaadikuga aastaid piiramisrõngas olnud linnas islami usupüha Eid al-Adha palvusel.

«Pärast viie aasta möödumist ei ole mõned inimesed endiselt oma fantaasiatest ärganud,» ütles Assad, viidates 2011. aasta märtsis puhkenud valitsusvastastele protestidele, mis kasvasid valitsuse otsuse tõttu need jõuga maha suruda üle kodusõjaks.

«Mõned lootsid välisjõudude lubadustele, mis ei too tulemust,» ütles president.

Damaskuse provintsi mufti Adnan al-Afiyuni sõnul on Daraya elav tõend sellest, et ülestõusnute ainus valik on leppimine ja võitlusest loobumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles