Austria parempoliitik tahab soojendada suhteid juudi kogukonnaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norbert Hofer.
Norbert Hofer. Foto: Heinz-Peter Bader/Reuters/Scanpix

Austria paremäärmuslike vaadetega presidendikandidaat Norbert Hofer ütles Austria meediale, et soovib parandada suhteid Austria 15 000-inimeselist juudi kogukonda esindava IKG ühinguga.

IKG on varem Hoferi erakonda ehk Austria Vabadusparteid (FPÖ) süüdistanud natsilembuses. FPÖ esimene juht kuulus nimelt enne SSi. Partei ise on selliste väidete paikapidavust eitanud.

«Maailmas on probleemid selleks, et neid lahendada. Leian, et suudan IKGga head suhted sõlmida. See on minu jaoks väga tähtis,» ütles ta.

Kommenteerides Austria moslemi kogukonda, lausus Hofer, et vaja oleks koraani ametlikku tõlget saksa keelde, et mittemoslemid võiksid selle religiooni järgijaid paremini mõista.

Ta täpsustas, et valituks osutumise korral ei jätkaks ta siiski eelmise presidendi juurutatud traditsiooni, kes kutsus ramadaani lõpus Austrias elavad moslemid Hofburgi presidendipaleesse vastuvõtule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles