Läti välisminister ei ole EL-i sõjaväe vajalikkuses veendunud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier ja Läti välisminister Edgars Rinkevics.
Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier ja Läti välisminister Edgars Rinkevics. Foto: AFP/SCANPIX

Läti välisminister Edgars Rinkēvičs ei ole enda sõnul veendunud Euroopa Liidu sõjaväe vajalikkuses, sest blokk seisab silmitsi paljude teiste väljakutsetega ning paljud langetatud otsused on endiselt ellu viimata.

Saksa välisminsiter Frank-Walter Steinmeier ütles täna Riias Läti välisministeeriumi, Saksa saatkonna ja Riia Stockholmi Kõrgema Majanduskooli koostöös peetud kohtumisel EL-i tuleviku üle, et bloki liikmetel seisavad ees väga tõsised arutelud.

Ta möönis, et Rinkēvičs on Euroopa sõjaväe loomise küsimuses üsna skeptiline. Steinmeier sõnas, et Sotsiaaldemokraatlikul Parteil (SPD) on siiski EL-i sõjaväe loomine juba pikka aega programmiline seisukoht.

«Euroopa erakondadel ja valitsustel on selles küsimuses eri arvamused. Olen kindel, et meie elanikud tahavad näha tihedamat kaitsekoostööd. See on midagi, mida me ei peaks häbenema,» ütles Saksa välisminister.

Rinkēvičs vastas, et ei näe EL-i sõjaväel mõtet, sest blokk seisab juba silmitsi paljude väljakutsetega ning paljud langetatud otsused on veel ellu viimata. «Eriarvamused jäävad püsima, aga me peame leidma ühise nimetaja,» ütles Läti välisminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles