Somaalia piraadid tapsid Vene kodaniku

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalaev Beluga Nomination
Kaubalaev Beluga Nomination Foto: SCANPIX

Saksa kaubalaeva Beluga Nomination rünnanud Somaalia piraadid tapsid ühe Venemaa kodaniku ja ühe filipiinlase.

«Meie andmetel püüdsid kolm piraati laeva kaaperdada. Neist kaks lasti maha, kuid ühel õnnestus varjuda. Kättemaksuks tappis ta kaks inimest – venelase ja filipiinlase,» teatas allikas ITAR-TASSile.

Netiportaali Morskoi Bjulleten – Sovfraht andmetel ründasid mereröövlid laeva 22. jaanuaril India ookeanis, kui see asus ligi 722 kilomeetrit Seišellidest põhjapool.

Tookord teatas kapten, et laeva pardale ronis vähemalt neli piraati ja meeskond peitis end seejärel ära. Meremehed ootasid abi enam kui kaks ööpäeva, kuid piraadid tegid meremeeste peidupaiga lõpuks kindlaks ja hõivasid laeva.

Morskoi Bjulleteni andmetel moodustasid 12-liikmelise meeskonna lisaks poolakast kaptenile kaks venelast, kaks ukrainlast ja seitse filipiinlast.

Meedia andmetel õnnestus kahel meremehel, ukrainlasel ja filipiinlasel põgeneda. Mehed viibisid päästepaadiga merel kaks ööpäeva ja seejärel võttis nad pardale NATO laev Esbern Snare.
Lisaks pääses oletatavasti põgenema veel kaks meremeest.

Mereröövlite käes pantvangis on kuus Beluga Nominationi meeskonnaliiget.

Kaubalaev Beluga Nomination valmis 2006. aastal, see kuulub Saksa firmale Beluga Group ja sõidab Antigua ja Barbuda lipu all. Kaaperdamise ajal moodustasid laeva lasti kuus kallist jahtlaeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles