Putin andis käsu uurida pangajuhtide reisipiirangute võimalusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: AP/Scanpix

Vene president Vladimir Putin andis valitsusele ja korrakaitseorganitele korralduse uurida varade riigist väljatoimetamises kahtlustatavatele pangajuhtidele reisipiirangute kehtestamist.

Vene keskpanga juht Elvira Nabiullina ütles kohtumisel presidendiga, et pangakrahhe ei põhjusta sageli majandustegurid, vaid kuritegevus.

«Pettused. Jah, vargus. Venemaal on näiteks juhtumeid, kus teatud pangad võtavad raha vastu, kuid ei kanna seda dokumentidest läbi. See vargus algab raha vastuvõtmise hetkest. Me ei suuda seda leida, sest dokumentides see ei kajastu,» sõnas keskpanga juht.

«Muidugi saab sellele seada korrakaitseorganite abil tõkkeid ja karistus peab olema vältimatu,» ütles Nabiullina, kelle sõnul on ka juhtumeid, kui pankurid suunduvad välismaale, kuhu nad on raha toimetanud. «Nende karistamiseks tuleb nad tagasi Venemaale tuua,» sõnas keskpanga juht.

«Parem neil üldse mitte minna lasta,» lisas Putin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles