Põhja-Korea poole sajandi karmimates üleujutustes on kadunuks jäänud sadu inimesi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea töölised selle nädala algul kindlustamast jõekallast üleujutuste vastu.
Põhja-Korea töölised selle nädala algul kindlustamast jõekallast üleujutuste vastu. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea riigimeedia teatel on riiki tabanud üleujutused rängimaks õnnetuseks alates iseseisvumisest pärast Teist maailmasõda.

ÜRO andmeil on riiki tabanud üleujutustes hukkunud 138 inimest ja kadunuks jäänud umbes 400.

Mööda Hiina ja Vene piiri kulgev Tumeni jõgi tõusis üle oma kallaste pärast paduvihmahooge ja on tekitanud suuri purustusi ümberkaudsetes külades.

«Põhja-Hamgyongi provintsi 29. augustist 2. septembrini tabanud taifuunist tingitud üleujutused on kõige hullemaks õnnetuseks alates Jaapani koloniaalvõimust iseseisvumisest 1945. aastal,» teatas uudisteagentuur KCNA.

Agentuuri väitel on oma kodudest pagenud 68 900 inimest, ÜRO andmeil on selleks arvuks pigem 107 000.

Hävinud on vähemalt 30 000 hoonet, nende seas 29 800 kodu. Umbes 180 teelõiku ja 60 silda on saanud tõsiseid kahjustusi. Samuti on üleujutuse piirkonda tabanud elektri- ja sidekatkestused.

Loodusõnnetuse kogu ulatus ei ole veel selge, kuna päästetöötajad ei ole veel jõudnud mitmesse piirkonda, mis on täielikult muust maailmast ära lõigatud, hoiatas Punane Rist teisipäeval.

Üleujutused ja põuad põhjustasid 1994.-1998. aastani Põhja-Koreas näljahäda, mis nõudis sadu tuhandeid inimelusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles