Lapsevägistajast poliitik: see oli tüdruku süü

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Keenan.
Richard Keenan. Foto: Kuvatõmmis

Ameerika Ühendriikides Ohio osariigis ootab eluaegne vanglakaristus endist linnapead, kes vägistas korduvalt nelja-aastast tüdrukut. Viimane olevat selleks andnud oma nõusoleku.

Aastail 2010 kuni 2011 Hubbardi linna meerina teeninud Richard Keenan on kohtu all süüdistatuna kaheksas vägistamisjuhus, 12 vägistamiskatses ning rõvedas seksuaalses eneseväljenduses. Ehkki Keenan ei tunnistanud kohtus süüd, olevat ta oma tegudest jutustanud nii oma abikaasale, pastorile, vennale ja kohalikule sotsiaaltöötajale.

Ahistamine kestis kolm aastat, selle alguses oli ohvrist tüdruk kõigest neli aastat vana. Laps rääkis toimuvast Keenani naisele.

«Ma tegin seda,» oli mehe lakooniline vastus abikaasa pärimisele. Väidetavalt pani enesetapumõtetega Keenan end seejärel kirja kohalikku vaimuhaiglasse.

Ta jutustas sotsiaaltöötajale, et alustas lapsele ligitikkumist 2013 septembris. Samas olevat tema sõnul tüdruk kõik ise algatanud. «Ta oli vabatahtlikult nõus osalema,» õigustas mees oma tegu.

Keenan on varem teatanud, et «pühendab oma elu Jeesusele».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles