Wikileaksile andmeid lekitanud Chelsea Manning saab lõpuks operatsiooniga sugu vahetada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chelsea Manning dateerimata ülesvõttel.
Chelsea Manning dateerimata ülesvõttel. Foto: SCANPIX

Wikileaksile salajaste andmete lekitamise eest 35-aastase vanglakaristuse saanud USA sõdur Chelsea Manning (endine Bradley Manning) lõpetas eile näljastreigi, sest sõjavägi nõustus tema soomuutmisoperatsioonisooviga.

28-aastane mehena sündinud Manning tunnistas pärast spionaažis süüdimõistmist, et identifitseerib end naisena. Näljastreigiga oli ta algust teinud möödunud reedel, kirjutab täna Reuters.

Esimesena ootab Manningit ees operatsioon, mida soovitas aprillis tema psühholoog. Enne teda pole ühelegi trassoolisele kinnipeetule vanglas sugu korrigeerivat lõikust tehtud.

«Mul on lõpmatu kergendus, et sõjavägi teeb lõpuks õiget asja. Aplodeerin neile selle eest. See on kõik, mida ma ülde soovisin - et nad laseks neil mul mina ise olla,» teatas Manning tänases avalduses. Küll kritiseeris ta siiski valitsust selle eest, et otsusega niivõrd kaua aega läks.

USA ametnikud keeldusid kommentaare andmast, teatades, et patsiendi konfidentsiaalsuse kaitsmiseks ei saa nad seda teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles