Vene kindralstaap: äsja lõppenud suurõppus polnud suunatud Ukraina vastu (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa sõjaväeõppused. Pilt on illustreeriv.
Venemaa sõjaväeõppused. Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Vene strateegiline staabiõppus Kavkaz-2016 polnud suunatud Ukraina vastu, sõnas Vene kindralstaabi ülem Valeri Gerassimov täna.

«Meil on oma ülesanded ja neil on nende omad, mitte keegi ei jäänud kellelegi jalgu. Muidugi teame, et meedia üritas kuidagi siduda meie sõdurite plaane ja tegusid väidetavalt olemasolevate plaanidega Ukrainat vallutada. See ei vasta tõele, tegemist oli rutiinsete õppustega, millest me teavitasime eelmisel aastal,» sõnas Gerassimov pressibriifingul.

Õppus viidi läbi Lõuna sõjaväeringkonnas 5.-10. septembrini ning selles osales üle 120 000 sõduri, kuid mitte rohkem kui 12 000 sõdurit korraga.

Vene kaitseministeerium võttis ka arvesse USA ja Gruusia sõjaväe tegevust, kes viisid oma õppused läbi paralleelselt Venemaal peetavate õppustega, sõnas kindral.

«Muidugi võtsime arvesse USA-Gruusia õppused, hinnates, et neis osales umbes 1500 inimest. Me võtsime nende tegusid arvesse,» ütles kindralstaabi ülem.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles