Steinmeier: Donbassis jõustub keskööl vastu neljapäeva relvarahu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donbass, Ida-Ukraina. 10. juuli 2016.
Donbass, Ida-Ukraina. 10. juuli 2016. Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Donbassis jõustub keskööl vastu neljapäeva relvarahu, teatas Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier kolmapäeval.

«Täna keskööl jõustub relvarahurežiim, mis jääb kehtima nädala,» ütles koos Prantsuse välisministri Jean-Marc Ayrault'ga Kiievis visiidil viibiv Steinmeier pressikonverentsil, kus osales ka Ukraina välisminister Pavlo Klimkin.

Ida-Ukraina venemeelsed separatistid teatasid teisipäeval ühepoolse relvarahu väljakuulutamisest alates keskööst vastu 15. septembrit.

Ukraina vaenupooled saavutasid viimati relvarahu 1. septembriks. Relvarahu pidas vastu paar päeva, andes seejärel uuesti teed sõjategevusele.

Steinmeieri sõnul võib Ida-Ukraina konflikti reguleerimise kolmepoolne kontaktrühm kaaluda vägede tagasitõmbamist kontaktjoonelt järgmisel teisipäeval peetaval kohtumisel.

«Kui mõlemad pooled peavad relvarahust kinni kauem kui nädala, siis on meil võimalus, mida meil pole kaua olnud, saavutada vägede tagasitõmbamine teatud piirkondades,» sõnas Saksa esidiplomaat. «Loodame vastavasisulise kokkuleppe saavutada teisipäevasel kontaktrühma kohtumisel.» 

Steinmeier arutas enda sõnul Klimkini ja Ayrault'ga julgeoleku tagamise meetmeid piirkonnas. Saksa välisminister lisas, et külastab koos Prantsuse kolleegiga Donbassi.

«Mina ja Jean-Marc külastame Kramatorskit ja Slovjanskit. Meil on võimalus kohtuda OSCE vaatlusmissiooni esindajatega, kes jälgivad seal relvarahu,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles