Sarkozy kutsus «suured» kokku

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy  võõrustab täna Pariisis minitippkohtumist, kuhu ta on kutsunud vaid valitud ELi liidrid, et arutada ühist lähenemist maailma majandust pitsitavale finantskriisile.

 

Sarkozy kutsel sõitsid kohale Saksa kantsler Angela Merkel, Itaalia valitsusjuht Silvio Berlusconi ja Briti peaminister Gordon Brown, samuti Euroopa Keskpanga president Jean-Claude Trichet ning eurotsooni rahandusministrite esindajana Luksemburgi valitsusjuht Jean-Claude Juncker, vahendas BBC News.

Prantsusmaa tahab kokku leppida plaanis sekkuda vajadusel koordineeritult Euroopa pankade kaitseks, kuid eitab samas kavatsust rakendada siin samasuguseid päästemeetmeid, nagu on ette võetud ookeani taga Ameerika Ühendriikides. Saksamaa on juba varem teatanud oma vastuseisust nn halbade laenude ülesostmisele ning ka britid on skeptilised üleeuroopalise plaani osas.

Euroopa Liidu nn suurte tippkohtumist on kritiseerinud juba europarlamendi president, kes hoiatas, et selliselt neljakesi vastu võetud otsused ei saa olla siduvad kogu ühendusele. ELi kõik rahandusministrid kogunevad samal teemal nõudpidamisele juba uue nädala alguses. Pariisi sõidab aga täna ilmselt ka Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso, vahendas Reuters.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles