India merevägi pidas kinni Somaalia piraatide baaslaeva

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia piraadid mootorpaadis.
Somaalia piraadid mootorpaadis. Foto: SCANPIX

India mereväel ja rannavalvel õnnestus India ookeanis pidada kinni arvatavalt Somaalia piraatide baaslaev, mille pardal oli 52 inimest.

India mereväelased said laeva oma kontrolli alla pärast tulevahetust, vahendas DNAindia.com. Laeva pardal oli 28 oletatavat piraati, ülejäänud olid nende pantvangid.

India merejõud nurjasid piraatide plaani rünnata Kreeka lipu all sõitvat kaubalaeva MV Chios ja pidasid kinni Prantalay-11. Mereröövlid kasutasid seda ilmselt baaslaevana, millelt tehti rünnakuid piirkonnas liikuvate laevade vastu.

AFP andmetel on kinni peetud laev üks Tai kalatraaler, mille piraadid hõivasid pool aastat tagasi.
Intsident leidis aset 100 kilomeetri kaugusel Kavaratti saarest.

India ametnike sõnul algas operatsioon tegelikult juba eile õhtul, kui mereväeni jõudis informatsioon sellest, et kaks piraatide paati ründavad MV Chiost.

India mereväe juhtkond andis piraatlusevastases operatsiooni osalevatele ja piirkonnas viibivatele laevadele INS Tir ja ICGS Samar korralduse sõita kaubalaevale appi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles