Moslemipüha ohverdused Bangladeshis täitsid tänavad verejõgedega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dhaka verine üleujutus.
Dhaka verine üleujutus. Foto: facebook.com

Bangladeshi Dhaka linna tänavad olid teisipäeval kui verejõgi. Tugev vihmasadu sattus ajale, kui kohalikud moslemid tähistasid islami Eid ul-Adha püha, mille üks rituaalidest on loomade ohverdamine.

Üleujutused on Bangladeshi pealinnas tavalised, sest linnal puuduvad korralikud äravoolusüsteemid. Nüüd aga langes see kokku Eid ul-Adha pidustustega.

Igal aastal tapetakse siis tuhandeid kariloomi, kelle liha süüakse ära või antakse vaestele. Siiski ulpis verejões ka hukatud loomade sisikondi või muid kehaosi, mis olid peale ohverdusrituaali tänavatele vedelema jäänud.

«Ma olen sõnatu,» ütles kohalik kunstnik Atish Saha Guardianile.

«See tekitas minus tunde, nagu kõnniksin postapokalüptilises linnas. Ausast öeldes, mul tekkis hirm. Näha taolist massimõrva, pole mitte kellelgi vaja.»

Paljusid teisi kohalikke elanikke ei tundunud see häirivat, nende sõnul kestis see vaid mõned tunnid ja praeguseks on verine üleujutus taandunud.

Loomade ohverdamine on oluline pühade osa paljudes islamiriikides. 2010. aastal ohverdati Asian Correspondenti sõnul Pakistanis 7,5 miljonit looma, mille kogukuluks oli 3 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles