Löökaukude ümber joonistatud peenised ärritavad Manchesteri linnavõime

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wanksy profiilipilt Facebookis.
Wanksy profiilipilt Facebookis. Foto: Facebook

Üle aasta aja Wanksy-nimelise tänavakunstniku tegutsemist on näidanud, et Manchesteri linnavõimude jaoks on maha joonistatud peenis hullem kui tänaval laiutav asfaldiauk.

Anonüümseks jääda sooviv Suurbritannia tänavakunstnik oli masenduses kodulinna lõpututest löökaukudest, aga siis leidis ta viisi, kuidas linnavõimud tegutsema panna. Nüüd joonistabki ta asfaldiaukude ümber peeniseid ja pealtnägijate sõnul võib tähendada aukude täitmises edasiminekut, vahendab BBC.

«Tänavaauke ei täideta. Need lihtsalt on seal kuid,» ütles end Wanksyks kutsuv tänavakunstnik BBC-le. «Aga kohe, kui nende ümber midagi lõbusat joonistada, tõmbab see tähelepanu ja neist teatatakse rohkem või täidetakse ära.»

Linnavalitsuse sõnul on aga Wanksy pingutused asjatud. Peenistega raamistatud tänavaaugud ei saa ametnike hinnangul teistega võrreldes kiiremini parandatud.

Kunstniku sõnul kaovad joonistused tänavalt nädala või kahega, seega vandaalitsemine pole püsiv, vaid lihtsalt viis saada asi kiiremini korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles