Europarlament nimetas julgeolekuvolinikuks briti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian King esmaspäeval Strasbourgis.
Julian King esmaspäeval Strasbourgis. Foto: VINCENT KESSLER/REUTERS/Scanpix

Euroopa Parlament kiitis täna ametlikult heaks Briti diplomaadi Julian Kingi Euroopa Komisjoni julgeolekuvolinikuks nimetamise, ehkki lubas panna ametikoha maha pärast Suurbritannia lahkumist Euroopa Liidust.

Europarlamendi liikmed kiitsid Kingi kandidatuuri heaks 394 poolthäälega, 161 saadikut hääletas vastu ja 83 jäi erapooletuks.

King nimetati julgeolekuvoliniku kandidaadiks augustis, kui tema eelkäija Jonathan Hill pärast Brexiti-hääletust tagasi astus. Europarlamendi komitee kiitis Suurbritannia ilmselt viimase eurovoliniku teisipäeval heaks.

Praegu on King Briti suursaadik Prantsusmaal.

«Te võtate selle ameti vastu erakorralistel asjaoludel,» ütles europarlamendi president Martin Schulz pärast hääletust.

«Te olite Ühendkuningriigi Euroopa Liitu jäämise kindel toetaja ja ma arvan, et täidate oma ülesandeid sellele mõeldes.»

Europarlamendi toetus on viimane vajalik samm, enne kui ELi liikmesriigid saavad voliniku ametlikult ametisse panna.

Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker lõi Kingi jaoks julgeolekuvoliniku koha, sest tema eelkäija Hilli finantsteenuste voliniku töö võttis üle komisjoni asepresident Valdis Dombrovskis.

Kogenud diplomaadi Kingi ülesandeks saab parandada info- ja luureandmete jagamist ning tõhustada Europoli Euroopa terroritõrjekeskuse tegevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles