Clinton naasis kampaaniakarussellile (2)

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Demokraatide presidendikandidaat Hillary Clinton Washingtonis kampaaniaüritusel.
Demokraatide presidendikandidaat Hillary Clinton Washingtonis kampaaniaüritusel. Foto: Andrew Harnik/AP

USA demokraatide presidendikandidaat Hillary Clinton naasis neljapäeval paaripäevase puhkuse järel kampaaniakarussellile lootuses võtta tagasi rivaal Donald Trumpile kaotatud initsiatiiv.

Eksvälisminister esines kopsupõletikku haigestumise järel tehtud sundpuhkuse järel kampaaniaüritustel Põhja-Carolinas ning Washingtonis latiinode pärandi kuu algust märkival üritusel.

Viimaste küsitluste kohaselt juhib Trump napilt võtmeosariikides Ohios ja Floridas, ent Clintonil on edumaa üleriigiliselt.

Presidendikandidaatidel seisab ees 10-päevane kampaaniaperiood enne 26. septembril New Yorgis peetavat esimest teledebatti.

"On suurepärane olla tagasi kampaaniakarussellil," ütles Clinton rõõmustavatele toetajatele Põhja-Carolinas Greensboros. "Ajal, kui kaks kuud on jäänud valimispäevani, on kodus istumine viimane asi, mida ma tahaksin teha," sõnas ta. "

Clintoni tervislik seisund kerkis Ühendriikides kõneaineks nädalavahetusel, kui ta pidi 11. septembri terrorirünnakute mälestustseremoonia ajal tervisehädade tõttu ürituselt lahkuma. Arsti sõnul diagnoositi USA demokraatide presidendikandidaadil kopsupõletik ning ta kannatas vedelikupuuduse ja kuumuse käes.

Arst kinnitas kolmapäeval pärast Clintoni tervisliku seisundi kontrollimist, et naisel pole suuremaid tervisehädasid ja ta on igati teenistuskõlbulik tegutsema USA presidendina.

Clinton avalikustas järgmise nädala kampaaniaürituste kava, millest ilmneb, et ta kavatseb teha kampaaniat osariikides, kus Trump on viimasel ajal vahet vähendanud. Muuhulgas lendab endine esileedi Floridasse.

Hiljem latiinode kogukonna liikmetele esinedes ründas eksvälisminister teravalt Trumpi. "See mees tahab olla meie järgmine president? Millal ta lõpetab selle inetuse ja kitsarinnalisuse? Ta on üritanud end sellest kampaanias mitu korda taaskäivitiada. See on tema maksimum. Selline ta on," lausus Clinton.

USA presidendivalimised peetakse 8. novembril. Ühendriikide 45. president astub ametisse 20. jaanuaril.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles