Moskva: Ameerika varjab rikkumisi Süüria vaherahus (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria valitsusväed Aleppos.
Süüria valitsusväed Aleppos. Foto: Reuters/ScanPix

Venemaa süüdistas Ameerika Ühendriike selles, et riik aitab mätsida kinni rikkumisi Süüria vaherahus, mille taga seisavad mässulised võitlejad.

Vene kaitseministeerium väidab, et president Bashar al-Assadi valitsusväed on tõmmanud tagasi Aleppo linna viivasse strateegilise tähtsusega Castello tee juurest. Mässajad polevat seda eeskuju aga järginud.

«Ainult Süüria valitsus on järginud vaherahu, sellal kui Ameerika toetatud «mõõdukad mässulised» on suurendanud elamukvartalite pommitamist,» seisis ministeeriumi avalduses. «Veelgi enam: tundub, et Washingtoni «verbaalne kardin» üritab peita Ühendriikide-poolsete kohustuste mittetäitmist,» lisavad venelased.

Avaldus lisab õli tulle niigi haprale vaherahule. Varem süüdistas ÜRO Süüria valitsusvägesid selles, et ei lase ligi humanitaarabi sissepiiratud mässuliste linnaosale Aleppos. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles