Belgia politsei vahistas mitu arvatavat terroristi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SIPA/Scanpix

Belgia julgeolekutöötajad vahistasid täna Brüsselis kaks inimest, keda hakatakse terrorijuurdluse raames üle kuulama, teatas prokuratuur.

Politsei otsis läbi kaks majapidamist Hareni ja Schaarbeeki linnajaos ning ühe Valloonias Liege'is, teatati avalduses.

Belgia telekanali RTBF-i teatel võeti vahi alla 28-aastane mees ning tema naissoost kaaslane.

Mees osales aktiivselt mobiilirakenduse Telegram krüpteeritud vestluses, kus ta viitas rünnakuks ettevalmistamisele, väitis kanal.

Võimud üritavad välja selgitada, kas kahtlusalusel on sidemeid teiste Telegrami kasutajatega Prantsusmaal.

Prantsuse võimud vahistasid paari päeva eest Pariisis 16-aastase nooruki, keda kahtlustatakse terrorirünnaku kavandamises. Anonüümseks jääda soovinud julgeolekuametnik ütles, et noormees võeti kinni laupäeval oma kodus. Kohaliku meedia andmetel kavandas nooruk terrorirünnak korraldamist pealinnas Pariisis.

Ajaleht Le Monde kirjutas, et poiss oli ühenduses islamiterroristi Rashid Kassimiga, kes edastas juhtnööre ka eelmisel nädalal vahistatud usuäärmuslastest naistejõugule. Le Monde'i informatsiooni kohaselt viibib Kassim ise Süürias ja kasutab jüngrite mõjutamiseks sõnumiteenust Telegram.

Brüsseli lennujaamas ja metroos 22 . märtsil korraldatud terrorirünnakus sai surma 32 inimest ja selle eest võttis vastutuse terrorirühmitis Islamiriik (ISIS).

13. novembril korraldas ISIS Pariisis rünnakutelaine, milles hukkus 130 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles