ÜRO Julgeolekunõukogu lükkas edasi kohtumise Süüria küsimuses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Türgi poolelt Süüriasse, kus kurdi rahvakaitseüksuste tugipunkti on üles tõmmatud Ühendriikide lipp.
Vaade Türgi poolelt Süüriasse, kus kurdi rahvakaitseüksuste tugipunkti on üles tõmmatud Ühendriikide lipp. Foto: STRINGER/AFP

ÜRO Julgeolekunõukogu lükkas USA ja Venemaa palvel edasi erakorralise tippkohtumise Süüria osas, teatasid reedel diplomaadid.

Julgeolekunõukogu pidi reedesel kohtumisel saama ülevaate USA-Vene relvarahuleppest ja kaaluma leppe heakskiitmist.

Süürias kehtib alates esmaspäeva õhtust relvarahu, ent abikonvoisid ei ole veel ümberpiiratud aladele lubatud, nagu lepe ette näeb.

USA välisminister John Kerry hoiatas varem päeval Vene välisministrit Sergei Lavrovi, et võimalik sõjaline koostöö Süürias ei saa teoks, kui Süüria valitsusväed ei luba humanitaarabi Alepposse ja teistesse piiramisrõngas aladele.

Kerry kutsus reedeses telefonivestluses Lavroviga Moskvat kasutama oma mõjuvõimu  Süüria valitsuse üle, et saada humanitaarabi liikuma, mida näeb ette reedel sõlmitud USA-Vene relvarahulepe.

Ühendriikide välisministeeriumi sõnul on viivitused abi kohaletoimetamise juures "korduvad" ja "vastuvõetamatud".

Kerry ütles Lavrovile, et kui abi kohale ei toimetata, ei kavatse USA luua koos Venemaaga ühiskeskust rünnakute koordineerimiseks äärmusrühmituse vastu.

Relvarahuleppe kohaselt alustavad USA ja Venemaa õhurünnakute koordineerimist pühasõdalaste vastu Süürias, kui relvarahu peab vastu nädala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles