Islamiriigi toetajast britt tappis imaami «musta maagia» tõttu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: AP/Scanpix

Islamiriigi järgijast briti moslem mõisteti eile süüdi austatud kohaliku imaami tapmises, kuna uskus, et usujuht tegeleb musta maagiaga, vahendab Reuters.

21-aastane Mohammed Syeedy ja tema kaasosaline Mohammed Abdul Kadir jälitasid oma ohvrit imaam Jalal Uddini, kui too kõndis veebruarikuus õhtuselt palvuselt Rochdale`i mošeest koju ning peksid mehe surnuks.

Politsei sõnul oli Syeedy täitnud sohvrirolli ning Kadir, kes arvatakse praegu viibivat Süürias, ründas imaami haamriga.

Süüdistajate teatel olid mehed planeerinud rünnakuid kuude kaupa ning jälitasid oma ohvrit, kuna 72-aastane Uddin praktiseeris ruqya`t – amulettidega ravimist.

Ründajad, kes mõlemad järgivad Islamiriigi poolt propageeritud salafistlikku islami haru, uskusid, et selline tegevus on surmanuhtlusega karistatav.

«Juurdlus tõestas Syeedy usku, et Jalal Uddin praktiseeris musta maagiat ning inspireerituna Daeshi õpetusest, arvas, et ohver peab selle tõttu surema,» sõnas kuningliku prokuratuuri terrorismivastase haru prokurör Sue Hemming.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles