14. päev: egiptlased jätkavad meeleavaldusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees puhkamas tanki ratastel.
Mees puhkamas tanki ratastel. Foto: SCANPIX

Pea kaks nädalat meeleavaldusi korraldanud ja Egiptuse presidendi Hosni Mubaraki tagasiastumist ootavad egiptlased alustasid täna uue hooga protestiaktsioone.

Eile oli olukord rahulikum, kuna valitsus alustas läbirääkimisi opositsiooniga. Kui õhtuks selgus, et Mubaraki valitsus ei kavatsegi opositsiooni nõudmistele vastu tulla, kogunes Tahriri väljakule taas kord rohkem inimesi, vahendab AFP.

Eile õhtul teatas läbirääkimistega ühinenud Moslemi Vennaskond, et kuna nende nõudmisi ignoreeritakse, kavatsevad nad edasi protesteerida. Mubaraki tagasiastumine sõltuvat vennaskonna teatel otseselt avaldatavast survest ning just seetõttu peab vastupanu jätkuma. Kairo kesklinnas Tahriri väljakul oli meeleolu võitluslik ning väljakul telkivad protestijad lubasid jätkata meeleavaldusi, kuni Mubarak võimult lahkub.

Et tankide liikumist väljakule takistada, magasid paljud tanki rataste peal.

Kuigi Mubarak lubas sügisel pärast valimisi võimult lahkuda, ei usu egiptlased, et 30 aastat riiki tüürinud president lubadust ka peab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles