Aktivistid ründasid Kiievi Vene saatkonda ilutulestikuga (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldused Kiievi Vene suursaatkonna juures.
Meeleavaldused Kiievi Vene suursaatkonna juures. Foto: Sipa USA/ScanPix

Ukraina radikaalid tulistasid politsei teatel täna varahommikul Kiievi Vene suursaatkonda ilutulestikurakettidega protestina Vene riigiduuma valimiste valimisjaoskonna avamise vastu saatkonna ruumides.

Ukraina meedias eetrisse lastud video näitas ligi 20 noort meest plakatitega «Täna ilutulestik, homme Grad raketid».

Homme on Vene kodakondseltel võimalik anda Kiievi Vene suursaatkonnas ja teistes riigi diplomaatilistes esindustes hääl Venemaa riigiduuma valimistel. Eile väljendas Kreml arvamust, et valimiste turvalisuse kindlustamine on Kiievi ülesanne.

«Ukraina on selleks kohustatud Viini konventsioonist lähtuvalt,» sõnas president Vladimir Putini kõneisik Dmitri Peskov.

Ukraina peaminister Volodõmõr Groisman on aga öelnud, et ei kavatse Vene Föderatsiooni valimisi valvata ning riigi seadusandlus täidab oma funktsioone tavapäraselt.

Kommenteerides hommikust intsidenti Jalta Euroopa Strateegia konverentsil Kiievis, kirjeldas ta proteste kui väikest huligaansust, mis ei vääri kommentaare.

Ukraina on korduvalt väljendanud arvamust, et ei tunnista Vene riigiduuma valimisi 2014. aastal annekteeritud Krimmi poolsaarel.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles