Saksamaal avaldati meelt EL-i ja USA vabakaubandusleppe vastu (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad Münchenis.
Meeleavaldajad Münchenis. Foto: AFP/SCANPIX

Saksamaa mitmes linnas avaldasid tuhanded inimesed täna meelt USA ja Euroopa Liidu kavandatava hiilgasliku atlandiülese vabakaubandusleppe vastu.

Berliinis, Münchenis ja veel viies linnas trotsisid meeleavaldajad vihma, kandes loosungeid ja plakateid. Protestiaktsioonidest võtsid osa nii globaliseerumise vastased, kui parteide ja ametiühingute esindajad.

Roland Süss globaliseerumisvastasest rühmitusest Attac avaldas lootust, et seitsmes Saksa linnas tuleb tänavatele kuni 250 000 inimest.

Euroopa Liit ja USA alustasid 2013. aastal läbirääkimisi atlandiülese kaubandus- ja investeerimispartnerluse leppe (TTIP) üle, mille eesmärk on luua 850 miljoni tarbijaga maailma suurim vabakaubandusturg.

Uus kõneluste voor peaks algama oktoobris ning USA president Barack Obama tahab, et kokkulepe saavutatakse enne tema ametist lahkumist järgmise aasta jaanuaris.

Väiksem versioon on töös Kanadaga ning see kokkulepe, mis kannab nime CETA, allkirjastatakse oktoobris.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles