Londonis avaldati meelt põgenike toetuseks (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Londonis avaldas laupäeval umbes 20 000 inimest meelt põgenike toetuseks, üritusel kutsuti peaminister Theresa Mayd tegema enamat põgenikekriisiga toimetulemiseks.

Meeleavaldajad kandsid värvikirevaid loosungeid ja plakateid ning skandeerisid hüüdlauseid, muu hulgas «ütle seda valjult, ütle seda selgelt: põgenikud on siin teretulnud!», «keegi pole ebaseaduslik» ning «lõpetage uputamine». Samuti skandeeriti «põgenikud - las nad jäävad, deporteerime Theresa May!».

Meeleavalduse korraldas ühendus Solidaarsus Põgenikega ning seda toetasid teiste seas Amnesty International, Oxfam, Piirideta Arstid ning Põgenike Nõukogu.

Üritus korraldati enne esmaspäeval ÜRO-s aset leidvat põgenike ja migratsiooni teemalist tippkohtumist, mida võõrustab USA president Barack Obama ja kus teiste seas osaleb ka Briti peaminister Theresa May.

May eelkäija David Cameron teatas eelmisel aastal, et Ühendkuningriik võtab järgmise viie aasta jooksul vastu kuni 20 000 Süüria põgenikku.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles