New Jerseys plahvatas enne jooksuvõistlust torupomm

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA politseinikud plahvatuskoha lähedal.
USA politseinikud plahvatuskoha lähedal. Foto: Mark Makela/AFP

Ühendriikides plahvatas laupäeva hommikul enne New Jerseys korraldatud heategevuslikku jooksuvõistlust torupomm, keegi siiski vigastada ei saanud, teatas meediakanal NBC News.

Plahvatus kärgatas kell 09.30 ehk veidi enne jooksuvõistluse algust. Lõhkeseadeldis oli peidetud prügi sekka. Uudisteagentuuri AFP andmetel leiti piirkonnast veel kolm samalaadset lõhkeseadeldist, kuid need ei plahvatanud.

Kogu piirkond eraldati ja otsiti pommikoertega läbi. Politsei evakueeris umbes 30 maja elanikud. Heategevusüritus jäeti ära.

Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) Newarki osakonna eriagent Brad Cohen ei soostunud juhtunut kommenteerima ega ajakirjanike küsimustele vastama. Cohen ütles vaid, et "uurimine alles käib".

Jooksuvõistluse algus lükkus tublisti edasi, sest mitmed osalejad registreerisid end viimasel minutil. Võistlusel pidi osalema umbes 5000 inimest.

Oceani maakonnaprokuratuuri eestkõneleja Al Della Fave märkis, et kui võistlus oleks alanud õigeaegselt, siis oleks plahvatuse piirkonnas viibinud "hea hulk inimesi".

Džohhari ja tema venna Tamarlan Tsarnajevi õhitud kaks pommi Bostoni maratoni finišialal tapsid 2013. aastal kolm ja vigastasid 264 inimest. Tamarlan sai hiljem surma relvakokkupõrkes politseiga. 2013. aasta 15. aprillil aset leidnud rünnak oli rängim terroriakt Ühendriikide pinnal alates 2001. aasta 11. septembrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles