Minnesota kaubamaja pussitamises on kaheksa vigastatut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto sündmuskohalt Crossroads Center`ist.
Foto sündmuskohalt Crossroads Center`ist. Foto: AP/Scanpix

Kaheksa inimest sai viga Ameerika Ühendriikide Minnestota osariigi kaubamajas toimunud pussitamises eile õhtul. Politsei sõnul lasi teenistuskohustusest vaba korrakaitsja pussitaja sündmuskohal maha.

St. Cloudi linna politseiülem Blair Anderson ütles ajakirjanikele, et ründaja tegi mõningaid vihjeid Allahile. «Meil on andmeid, et ründaja küsis vähemalt ühelt inimeselt enne ründamist, kas too on moslem.»

Siiski rõhutas politseiülem, et juurdlus on lõpetamata ning ta ei ole valmis kindlalt ütlema, kas tegu oli terrorirünnakuga või mitte.

Turvamehe vormis olnud ja noaga relvastatud isik pussitas ostukeskuse eri osades mitut inimest, ütles St. Cloudsi politseiülem Blair Anderson. Ohvrite vigastused polnud eluohtlikud ning kõik peale ühe lasti hiljem haiglast vabaks.

Kahtlusaluse lasi maha keskuses teenistusvälisel ajal viibinud ja teises jurisdiktsioonis töötav politseinik, lisas Anderson.

Meedia: Minnesotas toimunud noarünnaku sooritas ISi «sõdur»

Kaheksat inimest pussitanud isik oli äärmusrühmituse Islamiriik (IS) «sõdur», teatas rühmitusega seotud uudisteagentuur Amaq pühapäeval.

«Minnesotas eile (laupäeval) toimunud noarünnaku toimepanija oli Islamiriigi sõdur, kes sooritas rünnaku vastuseks üleskutsele, milles ärgitati inimesi võtma sihtmärgile ristisõdijate koalitsiooni riikide kodanikud,» kirjutas agentuur.

FBI: Minnesota pussitamisi uuritakse potentsiaalse terroriaktina

Pussitamisi uuritakse «potentsiaalse terroriaktina», ütles uurimist juhtiv Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) agent pühapäeval.

Agent Rick Thorton ütles St. Cloudsi linnas ajakirjanikele, et praegu on endiselt «palju seda, mida me ei tea» ründaja võimalike rahvusvaheliste sidemete kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles