Kashmiris hukkus mässuliste rünnakus 17 sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldaja marrastustega keha.
Meeleavaldaja marrastustega keha. Foto: AP/Scanpix

India vaidlusaluses Kashmiri osariigis hukkus mässuliste rünnakus armeebaasile 17 sõdurit, teatas sõjavägi täna.

«Neli terroristi tapeti terroritõrjeoperatsiooni käigus Uris. 17 sõdurit tegid ülima ohverduse,» teatas India vägede staap Twitteris, viidates Uri piirkonnale 100 kilomeetrit Kashmiri keskusest Srinagarist läänes.

Hästirelvastatud mässulised tulid üle de facto piiri Pakistaniga ning ründasid Uris asuvat jalaväebaasi, kus viibib sadu India sõdureid.

Rünnaku käigus süttisid telgid ja muud ajutised varjupaigad, teatas armee, kelle väitel hukkus lahingus neli mässulist.

Üle kontrolljoone tulnud mässulised ründasid kõigepealt piiri lähistel asuvat sõjaväebaasi ning seejärel India armee peakorterit, teatas India armee pressiesindaja kolonel S. D. Goswami.

Uris viibivad sõdurid olid lõpetamas oma teenistuskorda. Kashmiris võitlevad Delhi võimu vastu mitu sissirühmitust, mis taotlevad kas iseseisvumist või Pakistaniga ühendamist.

Pikaajaline liikumiskeeld, piirangud sidepidamisele ning sunnimeetmed ei ole suutnud peatada viimaste aastate suurimaid proteste India keskvõimu vastu Kashmiris, mille vallandas populaarse mässuliste juhi tapmine 8. juulil.

Selllest ajast alates on julgeolekupiiranguid trotsinud kümned tuhanded inimesed, kes on korraldanud pea igapäevaseid proteste ja kähmelnud politseinikega.

Kokkupõrgete käigus on surma saanud vähemalt 70 ja viga tuhandeid tsiviilisikuid.

Kashmir on jagatud India ja Pakistani vahel, ent mõlemad nõudlevad endale kogu piirkonda. Kaks riiki on pidanud regiooni pärast maha kolm sõda.

India siseminister Rajnath Singh katkestas rünnakute tõttu visiidid Venemaale ja USA-sse.

Kashmiris teenib umbes 500 000 India sõdurit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles