Maduro: USA peab Venezuela vastu majandussõda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela president Nicolas Maduro.
Venezuela president Nicolas Maduro. Foto: AFP/SCANPIX

USA on kuulutanud Venezuelale majandussõja, ütles Venezuela president Nicolás Maduro täna Mitteühinemisliidu kohtumisel.

«Venezuela seisab silmitsi pealetungiga, mis on suunatud kogu Ladina-Ameerika ja Kariibide vastu ning mis seisneb poliitika, majanduse, kultuuri ja meie riikide elu taassurvestamises ja -koloniseerimises,» ütles Maduro.

Maduro lähima liitlase Kuuba president Raúl Castro kordas süüdistust, hoolimata saareriigi soojenenud suhtest Ühendriikidega. Castro tõi esile USA suutmatuse tühistada Havannale kehtestatud embargo.

Regionaalsetel liitlastel tuleb takistada USA õõnestustegevust ja sekkumisplaane, ütles Castro midagi täpsustamata.

120-riigilise Mitteühinemisliidu juhid, sealjuures Iraani president Hassan Rouhani, peavad kõnelusi Venezuelas Margarita saarel.

Ühendus asutati üle 50 aasta eest külma sõja ajal. Venezuela võtab istungil Iraanilt üle mitteühinemisliikumise roteeruva eesistujakoha.

Maailma suurimate kinnitatud naftaressurssidega Venezuela tahab kohtumisel toetust kavale, millega tahetakse tõsta toornafta hinda selle tootmismahtude vähendamise kaudu.

Kohtumisel mõistsid Castro, Maduro, Ecuadori president Rafael Correa ja Boliivia president Evo Morales hukka ka Brasiilia ekspresidendi Dilma Rousseffi tagandamise.

Maduro üritab tippkohtumisel näidata, et tal on katastroofilise siseriikliku olukorra kiuste piisavalt liitlasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles