Venemaal jätkub häältelugemine, Ühtse Venemaa edumaa kasvab

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene riigiduuma spiiker ja partei Ühtne Venemaa liider Boriss Grõzlov.
Vene riigiduuma spiiker ja partei Ühtne Venemaa liider Boriss Grõzlov. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Venemaal jätkub üldvalimiste häältelugemine, võimuerakonna Ühtne Venemaa edumaa teiste parteide ees on lävepakuküsitlustega võrreldes kasvanud.

Kui loetud oli 25 protsenti häältest, oli Ühtse Venemaa toetusprotsent 51,03, mis tähendab 112 saadikukohta. Teisel kohal olid liberaaldemokraadid 15,09 protsendiga ning kolmandal positsioonil kommunistid 14,85 protsendiga.

Viieprotsendise valimiskünnise ületas ka Õiglane Venemaa 6,41-protsendise toetusega.

Partei Venemaa Kommunistid olid kogunud 2,65 protsenti häältest, Pensionäride Partei 1,83 protsenti, Jabloko 1,43, Rodina (Isamaa) 1,39, Kasvupartei 1,02, Roheliste Partei 0,73, Venemaa Patrioodid 0,68, Parnass 0,63, Kodanikeplatvorm 0,24 ja Kodanike Jõud 0,13 protsenti häältest.

Mitu erakonda võivad jõuda riigiduumasse aga ühemandaadiliste valimisringkondade kaudu. Need on Jabloko, Rodina, Kodanikeplatvorm ja Kasvupartei.

Keskvalimiskomisjon: Ühtne Venemaa võib saada põhiseadusliku enamuse

Võimuerakond Ühtne Venemaa võib saada uues riigiduumas põhiseadusliku enamuse, parlamendi alamkotta võib aga jõuda seitse parteid, ütles Vene keskvalimiskomisjon ööl vastu esmaspäeva.

Erakonna kandidaadid juhtisid ka 191 ühemandaadilises valimisringkonnas. See tähendab, et Ühtne Venemaa võib võita 450-kohalises parlamendi alamkojas vähemalt 303 kohta, mis annab põhiseadusliku enamuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles