Slovakkia peaminister tahab EL-i piirivalve töö algust sel aastal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slovakkia peaminister Robert Fico
Slovakkia peaminister Robert Fico Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu eesistuja Slovakkia peaminister Robert Fico avaldas pühapäeval lootust, et ühenduse uued piiri- ja rannavalvejõud (Frontex) alustavad EL-i välispiiridel tegutsemist veel sel aastal.

"Eesmärk on väga selge: panna Euroopa piiri- ja rannavalvejõud tegutsema selle aasta lõpuks, kõigega, mida see hõlmab," ütles Fico Tšehhi telekanalile CT.

"Kõik õiguslikud protseduurid, mis on sellega seotud, on ellu viidud," lisas ta.

Fico tegi avalduse pärast seda, kui Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker kutsus EL-i uusi piiri- ja rannavalvejõude alustama kiiresti tööd. Oktoobriks peaks Bulgaariasse jõudma 200 piirivalvurit ja 50 sõidukit.

Fico ütles, et reedel Bratislavas korraldatud EL-i tippkohtumine "tõestas, et mis puutub migratsioonilainet, siis EL-i poliitika oli läbi kukkunud".

"Seda me ütlesime juba algusest peale," sõnas Slovakkia valitsusjuht, viidates Visegrádi nelikule, kuhu lisaks Slovakkiale kuuluvad Ungari, Poola ja Tšehhi.

"Kaitskem välispiire ja takistagem ebaseaduslike migrantide sisenemist, see on ainus tee," rõhutas ta. "Me olime (selle seisukoha tõttu) silmitsi kriitikaga. Kuid täna on see EL-i ametlik poliitika."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles