Ühtne Venemaa on taganud üle kahe kolmandiku riigiduuma kohtadest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene valimisametnikud tühjendamas riigiduuma valimiste järel hääletussedelite kasti.
Vene valimisametnikud tühjendamas riigiduuma valimiste järel hääletussedelite kasti. Foto: AP / Scanpix

Vene võimupartei Ühtne Venemaa on taganud endale 450-kohalises riigiduumas vähemalt 338 kohta, selgub valimistulemustest, kui loetud on 90 protsenti häältest, teatas keskvalimiskomisjon täna hommikul. 

Ühtset Venemaad on toetanud 54,3 protsenti hääletanutest. Teisel kohal on 13,61 protsendiga Kommunistlik Partei ja kolmandal positsioonil liberaaldemokraadid 13,37 protsendiga. Õiglane Venemaa on 6,17 protsendiga neljas.

Need neli erakonda on esindatud ka lahkuvas riigiduuma koosseisus.Parlamendivälised erakonnad ei ole suutnud ületada parteinimekirjade osas viieprotsendist valimiskünnist.

Erakond Venemaa Kommunistid on kogunud 2,44 protsenti häältest, Pensionäride Partei 1,75, Jabloko 1,69, Rodina 1,4, Kasvupartei 1,07, Roheliste Partei 0,71, Venemaa Patrioodid 0,57, Parnass 0,66, Kodanikeplatvorm 0,22 ja Kodanike Jõud 0,13 protsenti häältest.

Ühtne Venemaa juhib ka 203 ühemandaadilises valimisringkonnas 225-st.

Vaata allpoolasuvast videost hääletamist Venemaal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles