Merkeli erakond põrus Berliini valimistel (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel.
Angela Merkel. Foto: Reuters/ScanPix

Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeli partei Kristlik-Demokraatlik Liit (CDU) sai pealinna Berliini kohalikel valimistel suure kaotuse osaliseks.

Koos sotsiaaldemokraatidega koalitsiooni moodustanud CDU tõrjuti võimult. Selle asemel noppis hääli parempopulistlik Alternatiiv Saksamaale (AfD), mis pääses esimest korda liidumaa rahvaesindusse.

CDU võitis 17,6 protsenti häältest – tegu on erakonna läbi aegade halvima tulemusega. Võitjateks osutusid 22 protsendiga sotsiaaldemokraadid, kuigi ka nemad kaotasid toetust seitsme protsendi võrra.

Merkeli populaarsus on alates tema otsusest lubada riiki rohkem kui miljon põgenikku olnud languses. AfD aseesimees Joerg Meuthen ütles, et tema erakonnal on tulevase aasta üldvalimisteks tugev stardipunkt. «Oleme kindlad, et lõpetame järgmise aasta kahekohalise tulemusega,» lausus ta. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles