Venemaa tahab luua riikliku julgeoleku ministeeriumi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FSB teenistujad Peterburis.
FSB teenistujad Peterburis. Foto: AFP/SCANPIX

Venemaa plaanib enne ülejärgmise aasta presidendivalimisi luua föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) põhjal riikliku julgeoleku ministeeriumi, kirjutas täna ajaleht Kommersant. 

See tähendaks sisuliselt kunagise Nõukogude Liidu Riikliku Julgeolekukomitee  (KGB) taastamist FSB baasil, vahendas väljaanne The Moscow Times i artiklit.

Kava järgi allutatakse uuele ministeeriumile ka välisluureteenistus (SVR) ning enamik Vene valitsusametnikke turvava föderaalse turvateenistuse üksusi.

Loodav ministeerium hakkab juhtima juurdluskomitee ja siseministeeriumi alustatud kriminaaluurimisi ning teostama nende kahe asutuse üle ka järelevalvet.

«Kui me piirdusime varem juurdlustele toetuse pakkumisega, siis nüüd saame ülesande juhtida neid kriminaalsüüdistuste esitamise hetkest kaasuste kohtusse saatmiseni,» ütles FSB allikas Kommersandile, rõhutades, et jutt käib kõrgetasemelistest juhtumitest.

Kommersandi teatel on raha leidmine uue ministeeriumi jaoks Kremli suuremaid takistusi. Riikliku julgeolekuministeeriumi loomine on kavandatud 2018. aasta presidendivalimiste eelsesse aega, ent eelarvepiirangud muudavad selle keeruliseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles