Kiiev tahab Krimmis valimiste korraldajaile sanktsioonid seada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisjaoskond Krimmis, Simferopoli lähistel.
Valimisjaoskond Krimmis, Simferopoli lähistel. Foto: Anton Volk/AP/Scanpix

Ukraina mõistab hukka Vene riigiduuma valimiste korraldamise Krimmis ning edastab rahvusvahelistele partneritele nimekirja valimisprotsessiga otseselt seotud inimestest, et neid saaks sanktsiooninimekirja kanda.

«Ukraina mõistab sügavalt hukka Vene föderatsiooni korraldatud [riigiduuma] valimiste korraldamise ajutiselt okupeeritud territooriumil Krimmi ja Sevastoopoli autonoomses vabariigis,» teatas Ukraina välisministeerium avalduses.

«Ukraina edastab kõikidele enda rahvusvahelistele partneritele nimekirja inimestest, kes on otseselt seotud valimisfarsi korraldamisega Krimmis ning kes osalesid illegaalsetel valimistel, nii et need isikud saaks kanda sanktsiooninimekirja,» lisas ministeerium.

Ukraina välisministeerium lisas, et Venemaa otsus valimised korraldada rikub rängalt rahvusvahelise õiguse põhimõtteid. Seetõttu on nelja Krimmist valitud duumasaadiku volitused sisuliselt kehtetud ning olukord seab kahtluse alla kogu riigiduuma legitiimsuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles