Belgia politsei avastas külmutusautost 16 põgenikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: AP/BNS

Ametivõimud avastasid Belgias Brugge linnas külmutusautost 16 põgenikku, kes olid vähemalt neli tundi viibinud kahekraadise temperatuuri juures, edastas Belgia rahvusringhääling RTBF (Radio Télévision Belge Francophone).

Liikluspolitsei avastas hommikul kella 7 paiku külmutusautosse varjunud 16 inimest. Kümme põgenikku oli pärit Iraanist ja kuus Süüriast, neist kolm olid alaealised. Põgenike seas oli ka üks rase naisterahvas, kirjutas RTBFi portaal.

Teelised olid peidetud külmutusautosse külmutatud pagaritoodete ja jogurtilasti vahele, autos oli temperatuur umbes pluss kaks kraadi, teatasid Lääne-Flandrias asuva Brugge linna alla kuuluva Zeebrugge sadamaküla ametivõimud.

Auto oli teele asunud neli või viis tundi varem Prantsusmaalt. Seest uksi avada ei saanud. «Õnneks avati uksed Zeebrugges ja inimesed vabastati. Kui oleks jätkunud plaanitud teekond Suurbritanniasse, ei oleks kõik inimesed pruukinud ellu jääda,» ütles kohalik inimkaubandusvolinik Frank Demeester.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles